torstai 16. heinäkuuta 2015

AMERIKKALAISET SUKLAAHIPPUKEKSIT

Tiiättehän niitä subwayn ihania, parhaita keksejä, jotka on vähän kovia siitä päältä ja reunoilta, mutta tosi pehmeitä sitten sisältä? Löydettiin netistä ohje sellaisiin kekseihin, ainakin todella paljon saman tapaisia näistä tuli. On niin älyttömän hyviä kyllä! Kokeilkaa ihmeessä tätä ohjetta, kannatan.

Parhaan näistä kekseistä tekee se, kun ne ovat täynnä herkullista suklaata ja ovat myös ihanan pehmeitä, paksuja ja hieman sitkeitä. Keksejä tehdessä on tärkeää ottaa ne pois ajoissa uunista, niin ne pysyvät sopivan pehmeinä. Siten vältytään myös siltä, ettei niistä tule kuivia ja kovia. Keksit pitää ottaa uunista, kun ne ovat vielä pehmeitä, annan niiden jäähtyä, niin koostumuksesta tulee täydellinen.

Tarvitset:
170g voita, huoneenlämpöistä
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa (ei välttämätön)
3 dl (250g) karkeasti rouhittua suklaata

Tee näin:
1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, (ruokasooda) ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun.
2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia sähkövatkaimella.
3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi.
4. Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin  vähintään 30 minuutiksi.
5. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja laita pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä! Jos ihmettelet, että miten palloista voi tulla keksejä uunissa, niin kyllä niistä voi, ne leviää uunissa, joten ei pidä litistää.
6. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enään kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput keksit.

HUOM!
Älä laita taikinapalloja kuumalle uunipellille vaan anna pellin jäähtyä kokonaan ennen kuin laitat ne siihen. Jos epäilet että paistoit keksejä liian kauan, niin laita ne heti uunista oton jälkeen jäähtymään ritilälle.
Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä noin viikon. Keksit voi myös hyvin pakastaa.

Ja sitten vaan syö!

10 kommenttia:

  1. ooi onpa ihanan näköisiä! :) täytyy kyllä kokeilla joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne kyllä oli ihan parhaita :p kannattaa ihmeessä kokeilla!

      Poista
  2. Jee odotin tätä. Täälläkin menee viikonloppuna kokeiluun! :-)

    VastaaPoista
  3. Pakko kyllä kokeilla tätä reseptiä! Joskus ettiinkin samantyylisiä keksiohjeita kuin ne subwayn keksit mutta hyvä tietää, että tää ohje toimii. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ihmeessä kokeilla, tämä muuten oikeasti toimii! :)

      Poista
  4. Ihania keksejä! :-D Mulla kun tein just nuita ekan kerran niin sattu just se virhe et ne oli liian kauan uunissa kun ihmettelin miks ne on nii pehmeit vaa...(tyhmä minä xd) mutta otin kuitenki pehmeinä viel mutta liian myöhään sillä kekseistä tuli liian kovia :-D Jospa sitä ens kerralla osais paremmin..:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis joo, se varmaan on just se yleinen virhe, että antaa niiden olla liian pitkään uunissa, koska aattelee että eihän ne voi olla kypsiä kun ovat niin pehmeitä, mutta seuraavalla kerralla onnistut. ;-)

      Poista
  5. iiks, nää ei näytä ihan niin terveellisiltä kuin mun keksit, mut rakastan subwayn keksejä! ♥ Täytyy varmaan kokeilla itse näiden tekoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehkä nää ei ihan ookkaa nii terveellisiä mutta hyviä kyllä ;-) ja kokeile ihmeessä!

      Poista