tiistai 9. syyskuuta 2014

A NEW MEMBER OF THE FAMILY


































































































Mun oli pakko tulla teillekin kertomaan meidän uudesta perheenjäsenestä. Ostettiin poikaystävän kanssa eilen siis pikkuinen kani, leijonanharjaskani rodultaan. Me oltiin pohdittu ja mietitty jo pitkään lemmikkieläintä  ja kateltu koirailmoituksia, mutta koirat maksaa niin paljon niin päädyttiin kani vaihtoehtoon, eikä tämä todellakaan huono idea, tollanen pikkuinen höpsö. 

Annettiin pikkuiselle nimeksi Oscar, poika kyseessä. Oscar on syntynyt viikolla 27 eli noin 2 ja puoli kuukautta vanha, 10 viikkoa. Pikkuisen lempiruokaa on pelletit, jota sille on syötetty siellä eläinkaupassakin. Heinää tietenkin on aina tarjolla ja raikasta vettä. Porkkanaa on pikkuhiljaa tuotu ravintoon mukaan ja jossain vaiheessa tietenkin lisää kasviksia, mutta pikkuhiljaa kaikki aikanaan. Oscar tekee tarpeensa vielä vähän minne sattuu, mutta koitetaan tietenkin opettaa siitä sisäsiistiä. Sillä on häkissään vessalaatikko. Kaikki kanit eivät opi sisäsiisteiksi ja sille sitten ei voi mitään. Pissan se kuitenkin onneksi pääasiassa tekee häkkiin, mutta papanoita löytyy joskus matolta ja mistä lie. :D Oscar on sosiaalinen mutta myös osaa olla rauhallinen. Lempipuuhaa on tietenkin juosta ja loikkia vapaana asunnossa. Sen takia ollaanki siirretty vähän mattoja ja laitettu pari pyyhettä lattialle että se saa juosta, koska pelkkä lattia on liian liukas. Hän osaa itse tulla häkistä pois ja mennä sinne takaisinkin. Ja kanilla pitää päästä mahollisimman paljon liikkumaan. Yöt me kuitenkin pidetään se suljettuna sinne häkkiin ja silloin jos mukaan ei ole täällä paikalla. Muuten jos jompikumpi on kotona, niin häkin ovi on auki, jotta kani pääsee itse minne haluaa. Kanejahan suositellaan, että oisi kaksi, mutta hyvin näyttää pärjäävän yksikin, pitää vaan muistaa paljon silitellä ja rapsutella, ettei koe oloaan yksinäiseksi. Kyllä se paljon piristää kun on joku lemmikki. Meillä on myös kuljetuskoppa sille, jos lähetään jonnekin reissuun. Harja, kampa, kynsisakset ja ruokakupit oli tietenkin häkin lisäksi ensimmäisellä ostoslistalla ja toki ruokaa myös. Saa nähdä miten ensimmäinen kynsien leikkaus sitten menee. 

Onko teillä muilla kania/kaneja? Ois kiva kuulla millaisia teillä on? Minkä ikäisiä, ovat oppineet sisäsiisteiksi ja muuta. 

36 kommenttia:

  1. Onpas ihana pupu ! Mekin ollaan harkittu poikaystävän kanssa kanin ottoa, mutta ehkä sitten myöhemmin :-) Itselläni on kaksi marsua.

    > http://lottaemiliah.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ja Oscar kiittää :--) marsutkin on tosi söpöjä :3

      Poista
  2. Aivan ylisöpö pupu! Harmi, ku ite voi ottaa ku koira söis sen :(

    VastaaPoista
  3. Voi että miten suloinen pupuvaavi! Onnea uudesta perheenjäsenestä! :)

    VastaaPoista
  4. Voi ei mun sydän sulaa tolle pallerolle! Aivan ihana!

    http://tuikkeita.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Voi jukra mikä pieni ihanuus :3 Onnea uudesta perheenjäsenestä. Meillä kotona oli pupu kun olin pieni, mutta siitä aiheutui aina niin kaamea sotku, että sen kuoltua ei meille enää pupuleita tullut. Nyt kun olen kotoa pois muuttanut, niin vähän kyllä tekisi mieli edes harkita pupulia tänne, mutta ehkä mä keskityn nyt tähän yhteen koiraan vain. Katsoo sitten kun joskus tulevaisuudessa taas muuttaa takaisin maalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhi, tämä on kyllä sellainen joka vie ihan sydämet mennessään. :-) se on totta, että kaneista tulee älyttömästi sotkua, mutta se estänyt mun kanin ottamista. Se sai nyt ainakin jonkun hepuli kohtauksen ku juoksee ympäriinsä, yli suloinen. :3

      Poista
  6. Aws aivan supersuloinen! <3 Ihana pieni karvapallo, mäkin haluun tollasen. Tosin en tiiä kuin hyvin se tulis toimeen kissan kans, joka on mun toivelistalla ykkösenä. Mun kaverilla on pupuliineja kaks kappaletta ja niitä sit ain silittelen ku oon niillä käymässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhii ::3 niin no ei varmaan kovin hyvin välttämättä kissan kanssa tulos toimeen, en oikeen osaa sanoa. :o

      Poista
  7. Voi ei ääää ihana! Tahtoisin niiiin kovasti oman pupun, oon jo ihan pienestä asti halunnut, mutta oon allerginen :c tuo on kyllä niin hellyyttävä tapaus.

    http://cowswings.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi eeii.. Allergisuus ei oo koskaan kivaa.. Mun ykkösenä ois oma kissa, mutta oon niille allerginen.. :-/ pupu on hyvä vaihtoehto!

      Poista
  8. Voi vitsi kui ihana pikkunen! :3

    http://findareasontosmileee.blogspot.com

    VastaaPoista
  9. Voiku söpö pupuliini :3 Ja tykkään sun bannerista, koska se ei oo ihan massabanneri ja se on tosi pirtsakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tuommonen höpsö :3 ja kiitos paljon!

      Poista
  10. Ihanan suomalainen banneri & aivan järkyttävän suloinen pupujussi! :3

    VastaaPoista
  11. Aaaeevaan ihana pörrönen olento!! Liityin kun sun blogi on mielenkiintoinen :) toivottavasti viihtyisit kanssa mun blogin ääressä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on kyllä :--) <3 ihanaa kiva kuulla, oon sun blogin lukija jo :-) !

      Poista
  12. Tosi kivan näkönen blogi sulla ja ihanaa ku kerrot sun uudesta kanistas! :3 .. Joka on muuten tosi sulonen! Itellä on 1v luppakorvakani, joka on tyttö ja sen kaverina poikamarsu :)

    VastaaPoista
  13. Eikä aivan mielettömän suloinen pikkupupu!♥ Oli myös hauskaa törmätä sun blogiin kun Oulusta päin itekkin kirjoittelen:)

    http://thenextchapterr.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on :3 ooii ompa kiva että muitakin oululaisia!

      Poista
  14. aa ihana toi kani, itekki oon harkinnu hankkivani kanin! (:

    VastaaPoista
  15. Väääh! Hän on vain liian söpö <3 Puputuskuume iski!

    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista
  16. Ui kuinka söpöjä pikkuotuksia ! :3 Sulla on muuten ihana banneri.

    <3: http://vippisworld.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niin se on kyllä, sulattaa kaikkien sydämen :'3 ja kiitos paljon!

      Poista
  17. Oii ompas suloinen tapaus :') Meillä on joskus ollut leijonaharjas kani ja tällähetkellä siskolla on pari kania, ne on vaan niiin söpöjä! ♥

    http://tiiabc.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  18. Älyttömän kiva tuo sun banneri, ihania kuvia siinä ja kuvat kivan valoisia ja värikkäitä! Söpöjä myös noi sun kanit! Itselläni ei mitään lemmikkejä oo mutta poikaystäväni perheellä oli kuulemma joskus myös kaks kania! :D
    http://combering.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! Kyseessä on kuitenkin siis vain yksi kani. :3

      Poista